De mooiste kattenverhalen, die je als echte kattenliefhebber moet lezen.

Ontroerend, waargebeurd of inspirerend met natuurlijk de kat in de hoofdrol.

Soms is er niets fijner dan af en toe even heerlijk niks doen en relaxen met een boek. Of een e-book als je dat prettiger vindt.

Ik hou van echte boeken, die je vast kunt houden.
Als ik een boek lees, dan verdwijn ik helemaal in het verhaal. Ik ben er als het ware onderdeel van. Ik moet lachen of huilen of roep zelfs PAS OP! als er gevaar dreigt.

De boeken waarin je meegezogen wordt in het verhaal heb ik voor jou op een rijtje gezet.
Niet alleen de nieuw uitgekomen boeken, maar ook de boeken die al wat jaartjes te koop zijn, maar nog steeds de moeite waard zijn.

Bij een mooi boek hoort ook een mooie boekenlegger, want je wil niet een hoekje van de bladzijde omvouwen toch?

Wil je een bijzondere en persoonlijke boekenlegger? Kies dan voor een boekenlegger gemaakt van de haartjes van je eigen kat.

 

Mijn vriend Ben

 

Het bijzondere verhaal van het negen jaar oude autistisch jongetje George, die stil en teruggetrokken leefde. Maar alles veranderde toen de zwart-witte kat Ben in zijn leven kwam. Maar dan raakt Ben vermist.


                                                                                                         

Reisverslag van een kat

Het hartverwarmende reisverslag over de roadtrip van Nana de kat. Nana weet niet waar hij naartoe gaat en waarom ze de reis maken. Maar wanneer hij erachter komt, breekt zijn kleine hartje en hij zet alles op alles om het avontuur niet te laten eindigen.
       

 

Bob de Straatkat / A Streetcat named Bob

 

Het waargebeurde, wereldberoemde en inmiddels verfilmde verhaal over de vriendschap tussen straatmuzikant James en straatkat Bob. Samen verdienen ze hun kostje op straat en worden al gauw beroemd. Zo kunnen ze allebei hun moeilijke verleden achter zich laten.


                                                                                                       
 

Blackie & Casper

 

Bundeling van twee eerder, afzonderlijk verschenen verhalen over bijzondere katten. Het eerste verhaal gaat over Blackie, de ruim acht jaar oude zwarte kat van de in Australië bekende gastronomie-journalist Stephen Downes. De ster in het tweede verhaal is Casper, een asielkat met een bijzondere karaktereigenschap. Bijna dagelijks neemt hij de bus, bezoekt in Plymouth geregeld een huisartsenpraktijk en een apotheek waarbij hij op de zitplaatsen gaat liggen.

     

 

Dewey, de bibliotheekkat

 

Dewey was nauwelijks acht weken oud toen hij werd gevonden in de inleverbak van de openbare bibliotheek van de plaats Spencer in de Amerikaanse staat Iowa. De vondeling werd binnen korte tijd de geliefde mascotte van de bibliotheek. Zijn enthousiasme en speelsheid, maar vooral zijn zesde zintuig voor mensen die zijn liefde en aandacht het hardst nodig hadden, maakten van hem een onvergetelijke kat.


                                                               
 

Billy de kat

 

Fraser is een driejarig autistisch jongetje met veel problemen. Door het minste of geringste kan hij totaal van slag raken. Totdat Fraser in het asiel de kat Billy ontmoet. De twee zijn vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten beste vrienden.

     

 

Cleo

 

Helen Brown is geen kattenmens, maar haar negenjarige zoon Sam wel. Na lang zeuren krijgt Sam eindelijk zijn zin: ze gaan een jong katje uitzoeken. Maar vlak daarna slaat het noodlot toe: Sam wordt aangereden en sterft.

 

Heb jij een goede boekentip? Laat het me weten, dan voeg ik hem toe aan deze lijst.

 

Wil je liever lezen over kattentaal en kattengedrag? Kijk dan bij deze kattenboeken

 
 
Delen:

Pin It on Pinterest

Hulp nodig?