PUUR Kattentrimsalon

Geen zorgen meer over de conditie van de vacht van je kat

 

Wil je graag dat de vacht van je kat verzorgd wordt door een ervaren professional, die ook veel aandacht heeft voor het welzijn van je kat? Dan ben je bij PUUR Kattentrimsalon aan het juiste adres. Hier wordt je kat met liefde en aandacht verzorgd, zodat hij stressvrij en met een perfecte vacht weer naar huis gaat. Door mijn jarenlange ervaring als kattengedragstherapeut, maar vooral door mijn inlevingsvermogen werk ik op een zachte en rustige manier met respect voor de gevoelens en de emotie van de kat, zodat zelfs jouw “moeilijke” kat behandeld kan worden.

Vachtverzorging met liefde en aandacht voor je kat

 

Doordat ik goed kan zien hoe je kat zich voelt, kan ik me goed in je kat verplaatsen. Allereerst bekijk ik de situatie vanuit zijn gezichtspunt en beeld me in hoe het voor hem is en las pauzes in als je kat dat nodig heeft. Ten tweede leg ik je kat rustig uit wat ik ga doen, vooral als ik weerstand voel, zodat hij ontspant en ik weer verder kan. Ten derde hou ik je kat zo min mogelijk vast en laat hem min of meer vrij om te bepalen wat er gebeurt.

Indien nodig gebruik ik als laatste TTouch® om je kat nog meer te laten ontspannen. Ik neem hierdoor meer tijd voor je kat, maar zorg er op deze manier wel voor dat hij nauwelijks tot geen stress ervaart.

Voor elke gewenste behandeling kun je een afspraak maken. Tijdens het eerste bezoek laat ik je tevens zien hoe je het beste de vacht van je kat kunt onderhouden, zodat je klitten zoveel mogelijk kunt voorkomen.

Hieronder kun je lezen wat een bepaalde standaard behandeling inhoudt. Maar omdat elke kat anders is, bespreek ik vooraf altijd welke behandeling voor jouw kat het beste is.

 

Scheren Vachtbehandeling Speciale Zorgbehandeling voor oude of zieke katten VIP-behandeling

Natuurlijk kun je ook terecht voor o.a.:

 

Alle behandelingen zijn inclusief het knippen van de nagels, schoonmaken van ogen en oortjes en het gebied onder de staart (indien nodig).

Katten vanaf een bepaalde leeftijd, met artrose of gewrichts- of spierproblemen, liggen op een speciaal orhopedisch kussen. Hierdoor liggen ze comfortabel en wordt er geen onnodige druk uitgeoefend op hun lichaam.

Simba heeft een dikke wollige ondervacht en is wat vettig bovenop de rug, bij de staart. Hierdoor ontstaan makkelijk klitten en hij heeft last van roos. Jij was de derde trimster waar Simba is geweest en hij was bij jou het meest relaxt na afloop. Het viel me op dat hij jou tijdens het föhnen heel lief vond, dat was de andere keren wel anders. Was hij alleen maar bezig met ontsnappen. Nu bleef hij braaf liggen. Je kreeg zelfs een kopje van hem. Wat ik persoonlijk erg prettig vond was dat ik tips en trucs meekreeg voor thuis. Simba was heerlijk schoon en klitvrij. Daar waar ik de vorige keren al na een maand of vier weer klitten voelde, de vacht erg vet was incl. roos, was dit nu pas na een maand of tien. Simba laat zich niet graag kammen en ik ben er niet zo goed in door lichamelijke beperkingen wat betekent dat er meer stress voor hem én mij zou zijn.  Simba is ook oud, dus stress wil ik zoveel mogelijk beperken bij dat kereltje. Later kwam ik erachter dat je zelfs kattengedragstherapeut bent!

Ik blijf bij je terugkomen omdat je bij ‘Stip’ op nr. 1 staat. ? Ik vind je een vakvrouw die het belang van de kat absoluut voorop zet.

Nicoline Vaarwater

De eerste keer naar de trimsalon?

 

Ben je nog nooit bij een kattentrimsalon geweest en ben je benieuwd wat je moet doen of eventueel mee moet nemen?

Bekijk onderstaande video met 4 handige tips, zodat je goed voorbereid bent.

Meer informatie of een afspraak maken?

 

Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. Bellen kan uiteraard ook.

Voorkom klitten en vilt in de vacht van je kat.

Download gratis mijn handleiding met 10 tips voor de purrfect vachtverzorging.

Tarieven kattentrimsalon

 

Basisbehandeling

 

Langharige kat en Brits Korthaar

Scheren € 72
Vachtbehandeling € 72
Vervolgafspraak binnen 12 weken € 62
Vervolgafspraak binnen 6 weken € 53

Kortharige kat

Scheren € 72
Vachtbehandeling € 62
Vervolgafspraak binnen 12 weken € 53
Vervolgafspraak binnen 6 weken € 44

Kom je met meer katten tegelijk, dan krijg je bij de volgende kat € 10,- korting op de basisbehandeling.
Alle behandelingen zijn inclusief nagels knippen, controleren en indien nodig reinigen van ogen, oortjes en gebied onder de staart. Wegen is ook mogelijk.

Bovenstaande tarieven gelden alleen bij vachten die goed bijgehouden zijn.

Alleen nagels knippen € 13
Toeslag buiten openingsuren € 31

 

Aanvullende kosten

 

Extra werk door grote klitten of vilt, wat meer tijd en concentratie kost en waardoor materialen eerder slijten of waardoor de salon extra gereinigd dient te worden, worden berekend als toeslag bovenop het standaard tarief.

Soms is het nodig om de vacht te wassen, bijvoorbeeld als de kat veel vlooien heeft (gehad) of vies is. Ook kan het zijn dat de huid erg geïirriteerd is door klitten en vilt. Dan kan een wasbeurt de huid tot rust brengen.

 

Vilt / klitten € 10 (vanaf prijs)
Extreme vervilting € 36,50
Scheren liezen/oksels/buik € 11
Op lange lengte scheren of knippen € 20
Sanitaire trim gratis
Wassen en drogen na scheren € 41
Wassen en drogen na vachtbehandeling € 55
Vlooien in de vacht € 11
Teken verwijderen gratis
Vlooienmiddel toedienen gratis (excl. vlooienmiddel)

 

Alle tarieven gelden zowel bij PUUR Kattentrimsalon in Weesp als bij de kattentrimsalon in Kattenhotel De Vuursche in Lage Vuursche.

Extra service bij de trimsalon in Weesp: Ophalen en thuisbrengen van de kat binnen Weesp € 23. Woon je buiten Weesp, maar nog wel binnen een straal van 10 km vanaf PUUR kattentrimsalon dan wordt er tevens € 0,40 per kilometer reiskosten berekend. Daarbuiten tarief op aanvraag.

Alle prijzen zijn inclusief 21% B.T.W. Betaling: contant of ter plaatse overmaken. Ben je verhinderd dan kan de afspraak kosteloos verzet worden, mits dit minimaal 24 uur van tevoren is. Daarna wordt 50% van de kosten van een behandeling in rekening gebracht. Indien je niet op de afspraak verschijnt, dan zullen de volledige kosten van de behandeling in rekening worden gebracht.

PUUR Kattentrimsalon is aangesloten bij de VVTN.
VVTN

Scheren

 

Katten die teveel klitten op de huid hebben of vervilt zijn moeten helaas (gedeeltelijk) geschoren worden. Deze katten voelen zich erg ongelukkig, want klitten veroorzaken veel pijn. De kat zal dit niet tonen, maar hij wil niet meer gekamd worden. Lopen of liggen kan pijn doen en de kat kan zichzelf ook niet meer zelf wassen. Als er niets aan de klitten gedaan wordt, dan gaan de klitten verder aan elkaar zitten en raakt de kat vervilt. Dit is zeer pijnlijk voor de kat, omdat bij elke beweging de viltplek aan de huid trekt. De huid kan hierdoor zelfs kapot gaan en geïnfecteerd raken.

Behandeling

Het scheren gebeurt zonder narcose. Delen die niet geschoren worden, zoals de pootjes en de kop, worden doorgekamd en eventueel bijgeknipt. Indien gewenst wordt de kat na de scheerbehandeling gewassen en daarna droog geblazen. Na de behandeling voelt de kat zich weer heerlijk en zal weer helemaal opleven.

Vachtbehandeling

 

Bij een vachtbehandeling worden alle eventueel aanwezige klitten verwijderd. Indien ze niet met de hand verwijderd kunnen worden, wordt er plaatselijk geschoren om de kat geen pijn te doen. Klitten zijn pijnlijk en kunnen, als ze niet op tijd verwijderd worden, tot vervilting leiden. Na de behandeling heeft de kat zijn mooie glanzende vacht weer terug en zal zich een stuk prettiger voelen zonder klitten.

Behandeling De vacht wordt helemaal nagekeken op klitten. Eventuele klitten worden verwijderd en de vacht wordt goed doorgekamd. Na de behandeling ziet de kat er weer prachtig uit. Als de vacht klitgevoelig is, dan is het aan te raden deze behandeling elke 12 weken te laten doen. Tussentijds blijft het wel nodig om de vacht zelf bij te houden door beginnende kleine klitten zelf op tijd te verwijderen. Heb je zelf geen tijd hiervoor of laat kat het niet toe? Dan is een 6-wekelijkse behandeling de beste keus.

Speciale Zorgbehandeling

 

Sommige katten hebben speciale zorg nodig. Dit zijn de oudere kat, de zieke kat of de te dikke kat. Deze katten hebben allemaal hulp bij hun vachtverzorging nodig, omdat zij moeite hebben om zichzelf goed te verzorgen. Sommige katten verzorgen zichzelf helemaal niet meer. Het is ook belangrijk om met  je dierenarts contact hierover op te nemen, omdat bepaalde aandoeningen ook zorgen voor een slechte vacht. Artrose zorgt ervoor dat je kat bepaalde plekken niet meer kan bereiken omdat het te pijnlijk is. Een slecht gebit zal ervoor zorgen dat de kat zich niet meer wil wassen. Maar ook een onderliggende ziekte kan zorgen voor een slechte vacht. De dierenarts kan hierbij hulp bieden. Als de haren uit elkaar gaan staan en/of wat vettig aanvoelen, dan is dat een teken dat ze extra vachtverzorging nodig hebben.

Behandeling

De kat ligt altijd op een speciaal orthopedisch kussen om de gewrichten te ondersteunen. Er wordt per kat bepaald of de klitten nog verwijderd kunnen worden of dat de vacht geschoren moet worden. Als de vacht niet geschoren wordt, dan worden eventuele klitten met de hand verwijderd en de vacht wordt weer goed doorgekamd. Bij deze katten is het verstandig om elke 6 weken een behandeling te geven, zodat de vacht in goede conditie blijft. Als de vacht erg vet is en de kat vanwege leeftijd beter niet gewassen kan worden, dan is behandeling met droogshampoo is ook mogelijk.

VIP-behandeling (Very Important Pussycat)

 

Bij de VIP-behandeling krijgt de kat eerst een volledige trimbehandeling en wordt daarna gewassen en droog geblazen. Tijdens het wassen en blazen verdwijnen eventuele kleine klitten en alle losse haren.

Wassen gebeurt alleen als dit echt noodzakelijk is en gaat altijd eerst in overleg.

Behandeling

De kat wordt na de vachtbehandeling twee keer gewassen met een speciale shampoo en indien nodig wordt een conditioner gebruikt. Tijdens het wassen zuigen de losse haren zich vol met water en laten vanzelf los. De kat staat gewoon los tijdens het wassen. Na het wassen wordt de kat met een speciale handdoek ingepakt, waarbij het meeste water al opgezogen wordt. Daarna wordt de kat drooggeblazen/drooggeföhnd. Tijdens het drogen krijgt de kat een badstof bandje om zijn oren om zo het geluid te dempen en tevens de oren te beschermen en worden de laatste losse haren eruit geblazen. Als de kat helemaal droog is, is de vacht weer helemaal luchtig en ziet er prachtig uit.

PUUR Kattentrimsalon in Weesp is de eerste kattentrimsalon in Noord-Holland, Utrecht en Flevoland waar een gediplomeerde kattengedragstherapeut én kattentrimmer de vacht van je kat tot in de puntjes verzorgd. PUUR kattengedrag bestaat sinds 2009 en PUUR Kattentrimsalon sinds 2011 en blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van vachtverzorging en gedrag. Niet alleen de vacht krijgt alle aandacht, vooral het welzijn van de kat staat bovenaan.

Pin It on Pinterest

Hulp nodig?