Ik wil geen zorgen meer over de conditie van de vacht van mijn kat.

 

Wil je graag dat de vacht verzorgd wordt door een echte professional? Dan kan ik je helpen. En niet alleen met de vacht, want bij PUUR Kattentrimsalon wordt vooral veel aandacht besteed aan het welzijn van je kat. Ik behandel je kat met liefde en aandacht, zodat hij stressvrij en met een perfect verzorgde vacht weer naar huis gaat.

Door mijn jarenlange ervaring als kattengedragstherapeut, maar vooral door mijn inlevingsvermogen werk ik op een zachte en rustige manier met respect voor de gevoelens en de emotie van de kat.

Ik kan me goed in je kat verplaatsen door goed naar hem te kijken en te zien hoe hij zich voelt. Vanuit zijn gezichtspunt beeld ik me in hoe het voor hem is en las pauzes in als je kat dat nodig heeft. Bij alles wat ik doe en vooral als ik weerstand voel leg ik je kat rustig uit wat ik ga doen, zodat hij ontspant en ik weer verder kan. Ik hou je kat zo min mogelijk vast en laat hem min of meer vrij om te bepalen wat er gebeurt.

Indien nodig gebruik ik TTouch® om je kat nog meer te laten ontspannen. Ik neem hierdoor meer tijd voor je kat, maar zorg er op deze manier wel voor dat hij nauwelijks tot geen stress ervaart.

Voor elke gewenste behandeling kun je een afspraak maken.
Hieronder kun je lezen wat een bepaalde standaard behandeling inhoudt. Maar omdat elke kat anders is, wordt vooraf altijd besproken welke behandeling voor jouw kat het beste is.

Scheren
Vachtbehandeling
Speciale Zorgbehandeling voor oude of zieke katten
VIP-behandeling

Natuurlijk kun je ook terecht voor

• Alleen nagels knippen
• Alleen wassen en drogen
• Kittentraining

Spreekt dit je aan en wil je meer informatie of een afspraak maken?
Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Bellen kan uiteraard ook.

4 + 11 =

Voorkom klitten en vilt in de vacht van je kat 

Download gratis mijn 10 tips voor de purrfect vachtverzorging.

Tarieven

 

Basisbehandeling

Langharige kat en Brits Korthaar

Scheren € 59
Vachtbehandeling € 59
12-wekelijkse behandeling € 50
6-wekelijkse VIP-behandeling € 47

Kortharige kat

Scheren € 59
Vachtbehandeling € 49
12-wekelijkse behandeling € 45
6-wekelijkse VIP-behandeling € 42

Kom je met meer katten tegelijk, dan krijg je bij de tweede kat € 10,- korting op de basisbehandeling.

Alle behandelingen zijn inclusief nagels knippen, controleren en indien nodig reinigen van ogen, oortjes en gebied onder de staart.
Bovenstaande tarieven gelden alleen bij vachten die goed bijgehouden zijn.

 

Alleen nagels knippen    €   7
Toeslag afspraak avond of weekend + € 27

 

Extra werk door grote klitten of vilt, wat meer tijd en concentratie kost en waardoor materialen eerder slijten of waardoor de salon extra gereinigd dient te worden, worden berekend als toeslag bovenop het standaard tarief.

Aanvullende kosten

Vilt / klitten € 10 (vanaf prijs)
Extreme vervilting € 35
Scheren liezen/oksels/buik €   7
Op lange lengte scheren € 15
Sanitaire trim gratis
Wassen en drogen na scheren € 10
Wassen en drogen na vachtbehandeling € 15
Vlooien in de vacht €   7
Teken verwijderen gratis
Vlooienmiddel toedienen gratis (excl. vlooienmiddel)

Extra service: Ophalen en thuisbrengen van de kat binnen Weesp € 20.
Woon je buiten Weesp, maar nog wel binnen een straal van 10 km dan wordt er tevens € 0,25 per kilometer reiskosten berekend.

Alle prijzen zijn inclusief 21% B.T.W.
Betaling: contant, overmaken of pinnen.

Ben je verhinderd dan kan de afspraak kosteloos verzet worden, mits dit minimaal 24 uur van te voren is. Daarna wordt 50% van de kosten van een behandeling in rekening gebracht.
Indien je niet op de afspraak verschijnt, dan zullen de volledige kosten van de behandeling in rekening worden gebracht.

PUUR Kattentrimsalon is aangesloten bij de VVTN.

Scheren

Katten die teveel klitten op de huid hebben of vervilt zijn moeten helaas (gedeeltelijk) geschoren worden.
Deze katten voelen zich erg onprettig. Klitten zijn zelfs pijnlijk. De kat wil niet meer gekamd worden, lopen of liggen kan pijn doen en de kat kan zichzelf ook niet meer onderhouden. Als er niets aan de klitten gedaan wordt, dan gaan de klitten nog meer aan elkaar zitten en zo raakt de kat vervilt. Dit is zeer pijnlijk voor de kat, omdat bij elke beweging de viltplek aan de huid trekt. De huid kan hierdoor zelfs beschadigen en er kunnen infecties ontstaan.

Behandeling

Eerst worden de nagels geknipt, daarna wordt de kat geschoren. Dit gebeurt zonder narcose.
Delen die niet geschoren worden, zoals de pootjes en de kop, worden doorgekamd en eventueel bijgeknipt.

Indien gewenst wordt de kat na de scheerbehandeling gewassen, de oren worden gereinigd, eventuele traanstrepen bij de ogen worden schoongemaakt en daarna wordt de kat droog geblazen.

Na de behandeling voelt de kat zich weer heerlijk en zal weer helemaal opleven.

Om erge klitten of vervilting te voorkomen is het verstandig om de kat elke 12 weken een vachtbehandeling te geven of om de kat elke 6 weken de VIP-behandeling te geven, zodat klitten helemaal geen kans krijgen.

Vachtbehandeling

Bij een vachtbehandeling worden alle eventueel aanwezige klitten verwijderd. Indien ze niet met de hand verwijderd kunnen worden, wordt er plaatselijk geschoren om de kat geen pijn te doen. Daarna zal het teveel aan losse onderwol verwijderd worden. De losse onderwol zijn de haren die overal in je huis ronddwarrelen en op je bank liggen. De losse onderwol die blijft zitten zorgt voor klitten, maar ook voor de haarballen die je kat uitspuugt. Als je kat teveel onderwol oplikt kan dit zelfs tot verstopping leiden en dat is erg gevaarlijk. Klitten zijn pijnlijk en kunnen, als ze niet op tijd verwijderd worden, tot vervilting leiden.

Na de behandeling heeft de kat zijn mooie glanzende vacht weer terug en zal zich een stuk prettiger voelen zonder klitten.

Behandeling

Eerst worden de nagels geknipt, daarna wordt de vacht helemaal nagekeken op klitten.
Eventuele klitten worden verwijderd en de vacht wordt goed doorgekamd. De overtollige onderwol wordt eveneens verwijderd. Ogen en oren worden nagekeken en indien nodig schoongemaakt.

Na de behandeling ziet de kat er weer prachtig uit.

Om teveel onderwol en nare klitten te voorkomen is het aan te raden deze behandeling elke 12 weken te laten doen. Tussentijds is het wel nodig om de kat zelf te onderhouden en beginnende kleine klitten zelf op tijd te verwijderen.
Heb je zelf geen tijd of laat kat het niet toe, dan is elke 6 weken de VIP-behandeling de beste keus.

Speciale Zorgbehandeling

Sommige katten hebben speciale zorg nodig.
Dit zijn de oudere kat, de zieke kat of de te dikke kat. Deze katten hebben allemaal hulp bij hun vachtverzorging nodig, omdat zij moeite hebben om zichzelf goed te verzorgen. Sommige katten verzorgen zichzelf helemaal niet meer.
Het is ook belangrijk om met  je dierenarts contact hierover op te nemen, omdat bepaalde aandoeningen ook zorgen voor een slechte vacht. Artrose zorgt ervoor dat je kat bepaalde plekken niet meer kan bereiken omdat het te pijnlijk is. De dierenarts kan hierbij hulp bieden.

Als de haren uit elkaar gaan staan en/of wat vettig aanvoelen, dan is dat een teken dat ze extra vachtverzorging nodig hebben.

Behandeling

Eerst worden de nagels geknipt, daarna wordt bekeken of de klitten nog verwijderd kunnen worden of dat de vacht geschoren moet worden. Als de vacht niet geschoren wordt, dan wordt de losse onderwol ook verwijderd. Ogen en oren worden nagekeken en indien nodig schoongemaakt.

Indien gewenst wordt de kat na de behandeling gewassen en droog geblazen.

Bij deze katten is het verstandig om elke 6 weken de VIP-behandeling te geven, zodat de vacht in goede conditie blijft. Als de kat beter niet gewassen kan worden, dan is een 12-wekelijkse behandeling aan te raden.

VIP-behandeling

Bij de VIP-behandeling wordt de kat alleen gewassen en droog geblazen.
Tijdens het wassen en blazen verdwijnt alle losse onderwol en de kleine klitten.

Behandeling

Eerst worden de nagels geknipt. Daarna wordt de kat twee keer gewassen met een speciale zeep, indien nodig wordt een conditioner gebruikt. Tijdens het wassen zuigen de losse haren zich vol met water en laten vanzelf los. Uiteraard worden ook de oren en ogen gereinigd.
De kat staat gewoon los tijdens het wassen.

Na het wassen wordt de kat met een speciale handdoek ingepakt, waarbij het meeste water al opgezogen wordt.

Daarna wordt de kat drooggeblazen. Tijdens het droogblazen krijgt de kat een badstof bandje om zijn oren om zo het geluid te dempen en tevens de oren te beschermen. Tijdens het drogen zullen de laatste losse haren eruit geblazen worden. Mocht de kat kleine beginnende klitten hebben, dan worden deze er ook direct uitgeblazen.

Als de kat helemaal droog is, is de vacht weer helemaal luchtig en ziet er prachtig uit.

De VIP-behandeling is alleen mogelijk als de kat elke 6 weken op deze manier zijn vachtverzorging krijgt. De vacht van je kat blijft hiermee in topconditie en je hoeft zelf niets meer aan de vacht te doen.

Pin It on Pinterest