Ervaringen

Wat klanten zeggen

Onze Knuffel is een Brits Korthaar en al een oude dame van 15 jaar. Meestal lukte het mij wel om haar zelf te verzorgen toen ze jong was, maar dat ging naarmate ze ouder werd steeds moeilijker waardoor haar vacht ging klitten en ik naar professionele verzorging ben gaan zoeken.
De behandeling bij PUUR Kattentrimsalon was erg fijn en liefdevol. Ingrid werkt op een zachte manier met professionele apparatuur waardoor Knuffel niet te erg gestrest werd. Knuffel is namelijk erg schuw en angstig van zichzelf, dus was dit een hele fijne ervaring voor haar.
Het resultaat is overtollige onderwol uit haar vacht, klitten weg en een duidelijk blije Knuffel die zich veel beter kan bewegen. Door het goed bij te houden blijft de vacht ook lang mooi. Als we knuffel niet hadden laten behandelen dan had ze door de klitten niet alleen pijn, maar ook veel bewegingsbeperking gehad.
Ik kies voor mijn dieren de behandelaars altijd uit op gevoel, of het verhaal me aanspreekt op de website en de persoon zelf en dat klopte perfect. Wij wonen nog niet zolang in Amsterdam en kwamen bij PUUR Kattenkattentrimsalon uit. Ingrid is betrokken, zacht, professioneel en heeft een groot hart voor dieren.
Wacht niet te lang of ga niet zelf van alles proberen met een vacht zoals Knuffel. Ingrid kan het gewoon veel beter en professioneler waardoor er minder stress en pijn aan te pas komt en dat is uiteindelijk toch wat we allemaal willen, een blije verzorgde kat.
Karin van Rijn

Aanleiding voor mij om aan de workshop “Je kat uit de knoop” mee te doen is het feit dat ik voor het eerst een langharige kat heb. Mijn Brits langhaar kater vraagt qua vachtverzorging toch veel meer aandacht dan een korthaar. Probleem waar ik tegenaan liep was dat mijn langhaar klitten kreeg en dat hij absoluut niet gekamd wil worden. Daarnaast heeft hij ook veel haar en is het niet “eventjes kammen”.

Tijdens de workshop bleek dat ik gelukkig wel de juiste kammen/borstels heb, maar dat ik deze niet correct gebruik. Ik ben erg blij met de tips van Ingrid en ik weet nu beter hoe ik moet kammen en waar ik op moet letten. Het was fijn om echt specifieke tips voor mijn kat te krijgen, voelt echt persoonlijk! Ik let nu beter op zijn lichaamstaal en kam en borstel in etappes.

De eerste klitten zijn inmiddels verwijderd.

Barbara Nutbey

Lotje visits Ingrid regular since 2014. No more hairball problem. Hairless house. We both are very happy with PUUR Kattentrimsalon service.

Look how pretty I am!

Aga Baranowska

Saartje is bij Ingrid gekomen omdat ze last had van klitten op haar zij. Omdat we toen midden in een verhuizing zaten had mijn kat veel last van stress. Dit uitte zich in het niet meer goed verzorgen van zichzelf waardoor ze helaas klitten kreeg. Omdat Saartje de kam niet erg leuk vond en mij beet tijdens pogingen tot kammen ben ik gaan kijken naar een kattentrimster die mij kon helpen. Uiteraard moest deze wel een beetje in de buurt zijn, maar vond ik het vooral belangrijk dat de kat centraal stond en er kennis van kattengedrag was, zodat ze weet waarom een kat reageert zoals die reageert. Na wat speuren kwam ik bij PUUR Kattentrimsalon terecht. Niet in mijn woonplaats, maar wel met de kennis op het gebied van katten.

Saartje werd tijdens de behandeling goed gekamd en alle klitten zijn verwijderd. Als ik de klitten niet had weg laten halen, dan was het mogelijk gaan vervilten en dan had ze uiteindelijk kaal gemoeten. Saartje was niet zo lief voor Ingrid, maar andersom wel. Ingrid was heel geduldig met haar, ook al heeft Saar haar op alle mogelijke manieren geprobeerd te bijten en te krabben. Ingrid hield het erg luchtig door haar humor waardoor ik me als baasje minder bezwaard voelde dat mijn kat zich ontzettend aan het misdragen was.

Ik heb voor PUUR Kattentrimsalon gekozen, omdat ik het idee kreeg dat ze weet hoe ze katten moet trimmen en behandelen en omdat Ingrid overkwam als een sterk persoon. Ik denk dat iemand met weinig ervaring mij niet gerust had kunnen stellen wat betreft het probleem bij Saar en mogelijk Saar ook niet de baas had kunnen zijn. Voor mijn gevoel had Ingrid het overwicht, echter heeft mijn kat daar een klein beetje lak aan… Nu een aantal maanden later kon ik met de tips die ik heb gekregen Saartje zelf goed kammen. Ik krijg nog heel zelden een haal tijdens het kammen.

Sanne van der Vliet

Ik ben heel blij Ingrid te hebben ontmoet. Ik kom nu al een paar jaar bij haar en ben heel tevreden over haar aanpak, haar geduld en zorgvuldigheid. Ze ‘toiletteert’ mijn kat(ten) precies zoals ik wil, dus het resultaat is altijd perfect. Ze neemt de tijd, let goed op hoe de kat op de behandeling reageert, last zo nu en dan een pauze in als het even te lang duurt voor de kat. Ze stelt de katten gerust en is zeer liefdevol naar ze toe. Voor zover ik kan beoordelen doet de behandeling geen pijn. Ik was gewend aan plukken en ik moet zeggen dat ik Ingrid haar methode veel minder “ruw” vind. Ik heb de indruk dat het voor de kat een stuk aangenamer is dan het getrek. Sinds kort ontvangt Ingrid ons (ik en de kat) in haar nieuwe ‘felineschoonheidsalon’. Het is een goede investering geweest, want het is echt heel aangenaam en zeer professioneel.
Caline Meyer

Samen met mijn vrouw heb ik onlangs een workshop bij Ingrid gevolgd. De vacht van onze brits korthaar kater Bink wordt regelmatig door ons zelf gekamd. Wij hebben de workshop gevolgd mede om erachter te komen of wij op de juiste manier zijn vacht behandelen (lees kammen/borstelen). Maar veel belangrijker: voor nieuwe leermomenten om te kijken hoe en waar we het kunnen verbeteren zodat het voor Bink (en daarmee voor ons zelf) nog aangenamer wordt. Het welzijn van onze kat staat immers op de eerste plaats.

Ingrid gaat tijdens het theorie deel uitvoerig in op de soorten vachten van de katten, immers iedere kat is anders. Daarbij laat ze voorbeelden zien van de verschillen in de (onder) vacht die je ook daadwerkelijk kunt voelen.

Tevens wordt er uitleg gegeven over de te gebruiken materialen, zeg maar allerlei gereedschappen. Op dit gebied is er veel onwetendheid en helaas rotzooi te koop, maar bij Ingrid kun je uitsluitend de beste en juiste materialen bestellen voor een perfecte vachtverzorging.

Niet geheel onbelangrijk is de omgang met de kat. Sowieso is een goede band met je kat van belang, maar dit wordt tijdens de vachtverzorging wel heel erg duidelijk. Voor een goede verzorging moet je je kat soms in een andere houding plaatsen die hij/zij niet leuk vindt. Het is dan juist belangrijk om de goede methode te hanteren om een uithaal of gegrom te voorkomen. Ingrid geeft hierover een zeer goede uitleg wat wel en niet kan bij een kat.

De gepresenteerde theorie wordt later op de middag in praktijk gebracht. Niet alleen op een showmodel kat, maar gelukkig ook op de aanwezigheid van echte katten die je als deelnemer kan meenemen.

De eigenaren mogen zelf aan het werk met hun kat. Hierbij geeft Ingrid veel handige tips en trucs, bijvoorbeeld als een kat even niet helemaal mee wil werken. Ook de juiste richting en zorgvuldigheid van het kammen komt aan bod. Het is belangrijk om de vachtbehandeling met geduld uit te voeren en er de tijd voor te nemen. De eigenaar kan het geleerde gelijk oefenen op zijn/haar eigen kat.

Kennis van het gedrag van de kat is cruciaal en komt altijd terug bij het behandelen van de vacht. Ingrid geeft tijdens het praktische deel goede aanwijzingen met betrekking tot de lichaamstaal, zoals die van de oren, staart etc. Dit speelt mede een rol in de juiste behandeling zonder de kat pijn te doen.

Tijdens hele de workshop zie en hoor je duidelijk dat Ingrid zeer ruime kennis heeft van kattengedrag en daarbij komt haar rijke ervaring als kattengedragstherapeut volledig tot haar recht.

Een zeer deskundige kattengedragstherapeut en trimster die absoluut weet hoe ze met katten moet omgaan om tot een succesvol resultaat te komen: een prachtige vacht waarin de kat zich lekker voelt. Ofwel, waarbij het welzijn van de kat voorop staat.

De juiste en volledige (vacht) verzorging is echt véél meer dan alleen maar even een kam er doorheen halen. Dat is te eenvoudig gedacht en doet geen recht aan het mooie en deskundige vak in al haar facetten dat Ingrid uitoefent. Kwaliteit staat bij haar merkbaar voorop.

Wij hebben de dag als zeer leerzaam ervaren en het nodige opgestoken om Bink nóg beter te kunnen behandelen. Dat geeft ons de bevestiging dat wij op de goede weg bezig zijn.

Robert de Jong

Ik kom sinds 2013 met mijn Maine Coons bij Ingrid van PUUR Kattentrimsalon voor extra vachtverzorging. Mijn katten hadden/hebben geen ernstige vachtproblemen, af en toe een klein klitje hier en daar. Met deze 3-maandelijkse vachtverzorging komen ze goed door hun ruiperiodes heen en worden ergere klachten voorkomen. Op deze manier wordt mijn kat regelmatig verlost van zijn overtollige haren en kan ik het in de tussenliggende periode zelf verder goed bijhouden. Mijn huidige kat vindt het allemaal erg spannend, maar Ingrid forceert niks en neemt echt de tijd om hem op zijn gemak te stellen. Ook tussendoor aait en knuffelt ze hem regelmatig, zodat het toch een prettige behandeling is. Ik ben dan ook zeer tevreden over hoe Ingrid met mijn kat omgaat!
Saskia Copier

Ingrid doet wonderen met mijn 2 Maine Coons. Ik heb mobiliteitsproblemen en kan niet altijd alle klitten weg krijgen. Af en toe worden de probleemgebieden een beetje geschoren om het voor mij makkelijker te maken. Ik ben zo blij dat ik haar ontdekt heb. En de afstand vanaf Hilversum is goed te doen met een kat als passagier.
Carla Harris

Simba heeft een dikke wollige ondervacht en is wat vettig bovenop de rug, bij de staart. Hierdoor ontstaan makkelijk klitten en hij had last van roos. Jij was de derde trimster waar Simba is geweest en hij was bij jou het meest relaxt na afloop. Het viel me op dat hij jou tijdens het föhnen heel lief vond, dat was de andere keren wel anders. Was hij alleen maar bezig met ontsnappen. Nu bleef hij braaf liggen. Je kreeg zelfs een kopje van hem. Wat ik persoonlijk erg prettig vond was dat ik tips en trucs meekreeg voor thuis. Simba was heerlijk schoon en klitvrij. Daar waar ik de vorige keren al na een maand of vier weer klitten voelde, de vacht erg vet was incl. roos, was dit nu pas na een maand of tien. Simba laat zich niet graag kammen en ik ben er niet zo goed in door lichamelijke beperkingen wat betekent dat er meer stress voor hem én mij zou zijn. Ik ben aan jouw adres gekomen via een vriendin van mij, die op dat moment een oud Persje had, Noa van 18 jaar, die veel klitten had en zich ook niet liet kammen door mijn vriendin. Jij kreeg het wel voor elkaar en hielp Noa erg fijn. Simba is ook oud, dus stress wil ik zoveel mogelijk beperken bij dat kereltje. Later kwam ik erachter dat je jezelf enorm verdiept hebt in kattengedrag. Dat je zelfs kattengedragstherapeut bent! En ik blijf bij je terugkomen omdat je bij ‘Stip’ op nr. 1 staat. 😉 Ik vind je een vakvrouw die het belang van de kat absoluut voorop zet.

Nicoline Vaarwater

Pin It on Pinterest

Hulp nodig?