fbpx

Heb jij enig idee wat je per jaar uitgeeft aan je kat? Waarschijnlijk niet, want als je het voer samen met je eigen boodschappen koopt, dan valt het niet zo op wat je uitgeeft. Laten we eens stil staan bij de kosten die je elk jaar maakt voor je kat.

 

De jaarlijkse kosten

 

Het LICG heeft een mooi overzicht gemaakt en daaruit blijkt dat je, buiten de eenmalige aanschafkosten, jaarlijks zo’n 550 euro kwijt bent aan 1 kat.
Dat is dan alleen voor voer, kattenbakgrit, de jaarlijkse dierenartskosten, zoals vaccinaties en voor het ontwormen en ontvlooien.

We hebben het dan nog niet eens over die leuke speeltjes die je zo nu en dan koopt of een nieuwe krabpaal of kattenbak.

Of de onverwachte kosten die je maakt bij de dierenarts.

 

Kosten voor vachtverzorging zijn hier ook niet in meegenomen!

 

Die kosten kunnen behoorlijk oplopen. Per jaar kun je soms wel 200 euro kwijt zijn aan vachtverzorging als je dit bij een trimsalon laat doen. Sommige katten met moeilijke vachten en/of temperament moeten zelfs vaker naar de trimsalon en dan loopt het nog meer op.

​Ook gebeurt het regelmatig dat de klitten er zelf maar uitgeknipt worden en er in de huid geknipt wordt. Een kattenvelletje is heel erg dun en voor je het weet ligt de hele huid open. Dat betekent weer een duur ritje naar de dierenarts en je kat heeft er een trauma voor het leven bij. En heb je een kat die niet gekamd kan worden en je moet daarvoor naar de dierenarts om je kat onder narcose te laten scheren? Dan ben je voor die ene afspraak al bijna dit hele bedrag kwijt.

 

Dus hoe fijn zou het zijn als je deze kosten voor vachtverzorging uit kunt sparen?

 

​Natuurlijk kun je voor het gemak naar een trimsalon gaan, maar als je het doet omdat je kat het bij jou niet toelaat om gekamd te worden, dan is er nog veel winst te behalen. Door de vacht van je kat zelf te onderhouden voorkom je niet alleen klitten en vilt, waardoor het welzijn van je kat aangetast wordt, maar wordt de trimbeurt ook een stuk goedkoper. En als je het onderhoud gewoon helemaal zelf kunt doen hoef je helemaal niet meer naar de trimsalon (of dierenarts). Dan spaar je per jaar een hoop geld uit, waar je weer andere leuke dingen mee kan doen.

 

Ben je benieuwd hoe je het dan voor elkaar krijgt dat je je kat zelf kunt kammen? Klik dan op deze link.

 

 

Heb je nog vragen over de vachtverzorging van jouw kat of over hoe je nog meer op kosten van vachtverzorging kunt besparen?

Je kunt me altijd mailen of bellen voor een gratis adviesgesprek.

 

 

Delen:

Pin It on Pinterest