logo PUURKatten

 Workshop Vachtverzorging

Je Kat uit de Knoop

Wil je zelf de vacht van je kat in goede conditie houden?

Je hebt al van alles geprobeerd, maar het lukt je niet.

  • De klitten blijven komen en je krijgt ze er niet uit.
  • Je weet niet of je wel de juiste kam gebruikt.
  • Je kat verandert in een wilde tijger.
  • Je kat heeft veel last van haarballen.
Bij de workshop vachtverzorging was het theoriegedeelte goed opgebouwd en het was een rustige, duidelijke presentatie. Tijdens het praktijkgedeelte werd veel uitleg gegeven op persoonlijke kattenvragen. De workshop heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Na 40 jaar katten hebben wij toch nog nieuwe inzichten opgedaan.
Max en Inge van Eimeren

Wat ga je allemaal leren en zelf doen?

  • Leren hoe de vachtcyclus van de kat werkt en hoe klitten en vilt ontstaan.
  • Lichaamstaal en stresssignalen herkennen.
  • Vaardigheden om de vacht van je kat goed te onderhouden, zodat klitten voorkomen worden.
  • Technieken om te gebruiken voor de moeilijke plekken.
  • Leren hoe je klitten verwijderd zonder de kat pijn te doen.
  • Oefenen met de juiste materialen.
  • Leren hoe je de nagels knipt.
Bij de workshop vachtverzorging heb ik bij het theoriegedeelte veel geleerd. Tijdens de praktijk was er voldoende aandacht voor de katten en ondersteuning. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik had mijn kat meegenomen en kan nu zelfs mijn kat kammen wat voorheen niet lukte. .
Freekje Bär

Wie ben ik?

 

Ingrid Legué
Expert in kattengedrag en vachtverzorging

Al sinds 2009 help ik katteneigenaren om hun katten gezond en gelukkig te maken. Ik leer je de vacht van je kat te verzorgen met respect voor de emotie en gevoelens van je kat, zodat je zijn vertrouwen wint én de band met je kat nog beter wordt.

Praktische informatie

 

De workshop bestaat uit 1 uur theorie en 2 uur praktijk.

Je krijgt de mogelijkheid om specifieke (vacht)problemen van je eigen kat aan te pakken met mijn ondersteuning.
Belangrijk: neem alleen je kat mee als je zeker weet dat hij niet stressgevoelig is.

We werken in een kleine gezellige groep, dus er is alle aandacht voor jou en je kat. Zonder kat ben je ook van harte welkom. Niet elke kat vindt het namelijk fijn om te reizen. Je leert dan net zo veel en dat kun je thuis rustig in praktijk brengen.

LET OP: Er is slechts plek voor 20 deelnemers en 6 katten.

Datum en locatie:

 

Datum: nieuwe datum nog niet bekend
Inloop: 13.00 uur met koffie/thee en wat lekkers
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.30 uur
Locatie: OAZ gebouw, J.A. Fijnvandraatlaan 2,  Weesp
Prijs: €.. per persoon inclusief superleuke goodiebag en korting op materiaal

Gratis parkeren.

ca. 10 minuten lopen vanaf trein- en busstation.

Je kunt je momenteel niet aanmelden voor deze workshop.

Extra informatie als je een kat meeneemt

Zowel tijdens het theorie- als praktijkgedeelte zitten de katten in een aparte ruimte om de katten zo min mogelijk stress te bezorgen. Er is er tijdens de praktijk gelegenheid om met je eigen kat aan de slag te gaan en je kunt bij alle katten meekijken. Er wordt per keer maar 1 kat op tafel gezet, zodat de katten elkaar niet zien.

Wat is handig om mee te nemen?

Je eigen borstels/kammen en na overleg je eigen kat. Als je kat mee komt, neem dan een grote reismand of bench mee met een eigen kleedje of mandje, een bakje voor water en een klein kattenbakje. Heb je een hele open bench, neem dan ook een deken of laken mee om deze af te schermen. Neem alleen je kat mee als hij gewend is om te reizen en niet stressgevoelig is.

Ik heb recentelijk een workshop over vachtverzorging gevolgd. Ik had een van mijn Maine Coons meegenomen. Omdat ik al meer dan 40 jaar katten in huis heb was ik niet zeker of ik iets nieuws zou leren. Maar de locatie, de presentatie, de hands-on was zo goed opgezet dat ik weer een frisse blik heb betreffende de aanpak. Nagels knippen is nog problematisch, maar we werken er aan. Ik heb echt genoten van de hele middag.
Carla Harris

Sinds anderhalf jaar heb ik er twee huisgenootjes bij: broer en zus Heilige Birmaan. Hiervoor heb ik nooit katten gehad, dus dat hield voor mij een leerproces in met betrekking tot de verzorging. Daar maak ik dan ook graag een soort hobby van, veel lezen op internet, en veel vragen aan bevriende kattenbezitters.  Over kattenvachtjes kon ik echter weinig vinden, buiten dat je langharige katten regelmatig moet borstelen. Trial en error dus, inmiddels ligt er een aardige verzameling kammen en borstels in het mandje. Bij toeval zag ik de aankondiging van de workshop Vachtverzorging van Ingrid Legué. De workshop bleek een schot in de roos. Ingrid begint met een theoriegedeelte, waarin ze uitleg geeft over de verschillende “soorten “ vachten, problemen zoals klitten, technieken en materiaal. Maar wat het juist extra interessant maakte was dat ze ook uitgebreid vertelt over het gedrag van katten die geborsteld of getrimd moeten worden. Niet iedere kat laat het gedwee toe, en hoe ga je daar mee om? Mijn eigen katten bijvoorbeeld zijn redelijk goed te borstelen, tot ze het opeens zat zijn. En dan is het ook meteen klaar. Voor het praktijkgedeelte hadden enkele deelnemers hun eigen hun kat mee mogen nemen. Er was een langharige kat bij met enkele flinke klitten. Ingrid liet goed zien hoe je dit moest oplossen. Ik lette vooral ook op hoe ze de kat vasthield en op zijn gemak stelde. Ik zag geduld, weinig dwang en veel respect voor het gevoel van de kat. Dat spreekt mij erg aan. Ook de vacht van een korthaar kwam aan de beurt en met name de kamtechniek (met kleine stukjes tegelijk) was voor mij iets nieuws. Haar handigheid heb ik helaas niet, dat leer je door het te doen. Een welbestede middag, en met (eindelijk) de juiste kam in mijn bezit ging ik huiswaarts .…
Monique, Doorn

Voorwaarden voor deelname:

  • Je aanmelding is definitief na bevestiging van aanmelding en betaling.
  • Je kat moet vlo- en parasietvrij zijn om aan deze workshop te kunnen deelnemen. Indien hij/zij hier niet aan voldoet, kan je kat geweigerd worden.
  • Bij annulering tot 72 uur voor het tijdstip van de workshop krijg je 50% van de kosten terug.
  • Bij annulering korter dan 72 uur voor het afgesproken tijdstip of absentie is geen restitutie mogelijk.
  • Je mag altijd iemand anders in jouw plaats laten gaan als je onverhoopt niet kunt komen. Geef dit dan wel even van tevoren door.

Wacht niet met aanmelden, zorg dat je je plek verzekerd!

 

En deel het met jouw vrienden, zodat je niet alleen hoeft te gaan (en mogelijk kunt carpoolen)

Pin It on Pinterest

Hulp nodig?
online workshop vachtverzorging