Je Kat uit de Knoop

Online cursus vachtverzorging

Wil je zelf de vacht van je kat in goede conditie houden?

Je hebt al van alles geprobeerd, maar het lukt je niet.

 • De klitten blijven komen en je krijgt ze er niet uit.
 • Bij de trimsalon moet je kat regelmatig geschoren worden.
 • Je knipt of scheert de klitten eruit, waardoor je kat met kale plekken loopt.
 • Je kat heeft veel last van haarballen.

 

Of je hebt voor het eerst een (langharige) kat en je wilt het graag direct goed doen.

Je hebt hier en daar wat tips gekregen en rondgevraagd op internet, maar zonder succes. Je kat krijgt nog steeds klitten.

Zolang je niet weet hoe klitten en andere problemen ontstaan en hoe je deze kunt voorkomen, hou je altijd moeite om de vacht in goede conditie te krijgen.

Ook als je de verkeerde materialen gebruikt kun je de vacht beschadigen, waardoor er klitten ontstaan.

 

Wil je weten hoe het dan wel lukt?

Niet door hier en daar wat tips op te pakken. Je zal merken dat je tegen problemen blijft aanlopen en je hebt zelfs kan dat je dingen onbewust helemaal verkeerd doet.

Wat je nodig hebt is de juiste kennis, alle vaardigheden en weten welke materialen je kunt gebruiken.

Al deze kennis krijg je van mij in de unieke online cursus vachtverzorging “Je Kat uit de Knoop”. In negen lessen ontdek je hoe je kat voortaan met een prachtige vacht zonder klitten rondloopt.

Je krijgt alle basiskennis en technieken die elke kattentrimmer ook leert, dus je krijgt van mij echt alles uit eerste hand.

Een van mijn Main Coons heeft veel klitvorming en soms zelfs vilt op de buik.
Met deze cursus hoopte ik te leren dit te voorkomen en mochten er toch nog problemen ontstaan, hoe we dit het beste op kunnen lossen.

Ik heb heel veel aan deze boeiende cursus gehad. Het bevat zeer duidelijke uitleg en met de vele adviezen kon ik direct aan de slag. Het lukt nu echt veel beter om de vacht van de katten te onderhouden. Mochten er toch klitten komen, dan kan ik die nu weghalen zonder dat het vervelend is voor de kat en we kunnen nu de problemen ook grotendeels voorkomen.
Doordat je ook leert om het voor de kat zo plezierig mogelijk te houden, vindt mijn kat het nu zelfs prettig als we met zijn vacht bezig zijn. Onze katten zitten nu ook letterlijk veel beter in hun vel. Ik beleef er nu ook veel meer plezier aan. Relaxmomentje voor de katten en voor mezelf.

Ik ben superblij met deze cursus. Het is een compleet pakket dat alle informatie bevat om je kat de best mogelijke vachtverzorging te geven. Dank je wel.

Jacqueline van Mourik

In de online cursus vachtverzorging Je Kat uit de Knoop ga je:

 • ontdekken hoe de vachtcyclus van de kat werkt, hoe klitten en vilt ontstaan, zodat je deze voorkomt.
 • lichaamstaal en stresssignalen herkennen, zodat je stress bij je kat voorkomt.
 • vaardigheden krijgen om op de juiste manier te kammen, zodat de vacht in goede conditie blijft.
 • technieken krijgen om moeilijke plekken te kammen, zodat je kat het toelaat.
 • zien hoe je klitten verwijdert zonder de kat pijn te doen.
 • werken met de juiste materialen waarmee je de vacht niet beschadigt.
 • leren hoe je de nagels knipt.

Ik heb de cursus aangeschaft omdat ik een oudere kat heb met schildklierproblemen, waardoor hij een vettige vacht met klitjes heeft en vanwege een Perzische kat die constant klitten heeft.

De video’s waren heel duidelijk, zeker ook omdat het telkens op verschillende katten werd voorgedaan.
Een eye-opener voor mij was toch wel dat ik de verkeerde kam gebruik, die niet goed is voor de vacht en hoe je het makkelijkst de nagels kunt knippen.

Ik ben je dankbaar voor deze betaalbare cursus, die zowel leerzame theorie als duidelijke video’s bevat.

Kim Janssens

Ik leerde meer dan ik verwacht had, er kwamen onderwerpen voorbij waar ik zelf nog nooit van gehoord had. Ik heb echt nieuwe dingen geleerd dus.
Ik weet nu bijvoorbeeld hoe klitten ontstaan en hoe ik ze kan voorkomen.
Ik vind dat Ingrid haar liefde voor katten en de kennis op een mooie manier overdraagt. Ik voel me zekerder in de omgang en verzorging van mijn kat.

Ik beveel de cursus van harte aan!

Marielle Ruiters

Wat ontvang je allemaal?

 

 • Video: De vacht van de kat, waarin je alles leert over vacht en huid, lichaamstaal van je kat, materialen en technieken.
 • 8 how-to-video’s waarin alle handelingen stap voor stap getoond worden, zodat je voortaan precies weet wat je moet doen en vooral hoe je dat doet.

EXTRA BONUS

Gratis begeleiding in een besloten Community, zodat je niet met vragen blijft zitten en snel resultaat boekt.

 

JOUW VOORDEEL

Bij een standaard workshop krijg je maar 1 keer te zien hoe het moet.

Omdat ik me goed kan voorstellen dat het je allemaal niet in 1 keer lukt of onthoudt wat je leert tijdens een workshop, kun je bij deze online cursus vachtverzorging alles keer op keer opnieuw bekijken.

Je houdt levenslang toegang tot alle lessen, waardoor je veel meer waarde krijgt dan bij een workshop.

Ik heb de cursus aangeschaft omdat ik wilde weten hoe ik mijn katers moet kammen.

In de eerste video met de theorie zaten goede tips waarmee ik direct aan de slag kon. De andere video’s zijn heel duidelijk en vooral de uitleg over de verschillende manieren om te kammen heeft me goed geholpen.
De cursus heeft aan mijn verwachtingen voldaan en ik beveel deze zeker aan.

D.C.

Wat is je investering?

 

Voor € 427 ( € 352,89 excl. btw ) krijg je alle tools die je nodig hebt en help ik jou om een expert te worden in het gezond houden van de vacht van je kat.

Omdat ik het heel belangrijk vindt dat zoveel mogelijk katten met een gezonde vacht rondlopen en geen pijn hebben door klitten en vilt, wil ik deze investering zo laag mogelijk houden.

Mijn doel is dat zoveel mogelijk katteneigenaren de kans krijgen te leren hoe je de vacht van de kat op de juiste manier verzorgt en er geen katten meer met pijn rondlopen.

Het grote voordeel van deze online cursus is dat je niet betaalt voor een eenmalige cursus. Je houdt voor altijd toegang tot de lesstof en de video’s, je kunt de uitgebreide noodzakelijke theorie en alle instructievideo’s bekijken zo vaak je wilt.

 

Hoe snel heb je je investering terugverdient?

 

Breng je nu je kat naar een kattentrimsalon?

Dan betaal je gemiddeld tussen de € 140 en € 240 per jaar!

Je hebt de investering dus binnen 2 jaar terugverdient en daarna kun je met dit geld hele leuke andere dingen doen.

Maar vooral, denk er eens aan hoe blij en gelukkig je kat zich zal voelen zonder klitten en zonder te moeten wachten met pijn tot deze er bij de trimsalon uitgehaald worden.  

Voor wie is deze cursus niet?

 

Als je een kat hebt die echt niet gekamd wil worden, dan is deze cursus niet geschikt.

Kijk dan bij deze online training, waarin je in 7 stappen leert je kat moeiteloos te kammen.

Ik vond de cursus zeer leerzaam en vooral hoe je op moeilijke plekken kunt kammen.
De gehele verzorging wordt stap voor stap duidelijk uitgelegd. Ook welke materialen die je nodig hebt voor de verzorging is fijn om te weten.
De manier van klitten verwijderen was echt nieuw voor mij. Ik wist wel iets ervan, maar heb toch weer waardevolle tips gekregen. Hier zal Lina heel blij mee zijn.
Ook de tips m.b.t. nagels knippen zijn praktisch. Het gaat nu iets makkelijker bij haar.
De cursus is een zeer waardevolle aanvulling op de kennis die ik al heb. Ik breng het gelijk al in praktijk en dat is zeer prettig voor Lina en voor mij. Ik raad de cursus zeker aan!

Carola Wittenaar

Wie ben ik?

 

Ingrid Legué

Expert in kattengedrag en vachtverzorging

Al sinds 2009 help ik katteneigenaren om hun katten gezond en gelukkig te maken. Ik leer je de vacht van je kat op de juiste manier te verzorgen met respect voor de emotie en gevoelens van je kat, zodat je zijn vertrouwen wint én de band met je kat nog beter wordt.

Ik heb twee kittens en had geen idee hoe vachtverzorging werkt. Ik wilde dit graag leren op een katvriendelijke manier.
Na het volgen van de cursus weet ik nu hoe ik het beste de vachten verzorg. Wat ik echt niet wist is dat bepaalde kammen anders gebruikt moesten worden dan ik dacht.
Het deel theorie bevat veel tekst én gesproken tekst waardoor ik ofwel las ofwel luisterde maar regelmatig een stukje miste. Dat loste zich dan op door de video te pauzeren natuurlijk. De theorie is interessant en mag zeker niet ontbreken. De instructievideo’s zijn ook erg duidelijk en daardoor goed zelf uit te voeren.

Mijn kennis is enorm uitgebreid na het volgen van de cursus. Bedankt!

Inne Drieskens

De cursus heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Vooral de manier hoe je een kat moet kammen was een eye-opener voor mij.
Alles werd goed uitgelegd en ik vond het vooral erg leuk om te zien hoe sommige katten echt genoten tijdens de behandeling.
Ik ben je dankbaar voor het respect naar de katten.
Ik heb kortharige katten, maar wil zeker meer gaan borstelen en durf nu de nageltjes te knippen.

Hennie van Roon

Pin It on Pinterest