fbpx

Je probeert het elke keer weer opnieuw, je kat kammen. Want hij krijgt klitten als je er niets aan doet. En door die klitten wordt niet alleen zijn bewegingsvrijheid beperkt, omdat bewegen pijn doet, maar gaat ook zijn huid stuk als je te lang wacht. Maar hij wil niet gekamd worden! Je pakt dus maar weer de schaar, met alle risico’s van dien, om de klitten eruit te knippen. Want anders veranderen de klitten in vilt. En dat is het laatste wat je wilt.

 

Ben jij ook stapelgek op je kat en herken je dit?

 

Je kat zorgt ervoor dat het thuis altijd gezellig is. Hij is je grootste vriend, dus je zorgt goed voor hem. Er is dus alleen dat ene ding waar je mee zit en dat is zijn vacht. Hij vindt het gewoon echt niet leuk om gekamd te worden. Zodra je met de kam aankomt, schiet hij al weg. Of misschien mag je wel kammen op zijn kopje en rug, maar zodra je verder gaat, wordt hij ongeduldig en krabt hij je.

 • Het gaat je aan je hart dat je kat zo’n hekel heeft aan kammen.
 • Je vindt het vreselijk dat je kat je niet vertrouwt als jij met die kam aankomt.
 • Je wordt nerveus en raakt gefrustreerd doordat hij je krabt of zelfs bijt.
 • Je vindt het echt heel erg voor je kat dat hij steeds klitten krijgt die hem pijn doen.
 • Je wil je kat geen stress bezorgen, maar jij krijgt hier ook stress van.
Je hebt geen idee hoe het nu verder moet. Je kat heeft echt regelmatig vachtverzorging nodig. Het liefst wil jij dat zelf doen, maar wel zonder de band met je kat op het spel te zetten.

Gelukkig heb ik goed nieuws voor je.

 

Elke kat kan namelijk nog geleerd worden om gekamd te worden, dus ook jouw kat.

De reden dat je kat niet gekamd wil worden is bijna altijd angst.

Misschien hou je de kat nu wel in een soort houdgreep als je hem gaat kammen, maar vasthouden of forceren werkt averechts. Je kat wordt nog banger en ziet de kambeurt dan helemaal als iets vreselijks.

Bij mijn opleiding jaren terug heb ik geleerd om een kat te fixeren als hij moeilijk deed, wat compleet tegen mijn natuur inging. Ik zag ook dat de kat dan steeds meer gestresst raakte en ik wist dat ik het op deze manier niet wilde doen. Door mijn ervaring als kattengedragstherapeut, maar vooral door mijn gevoel te volgen, probeerde ik daarom juist de kat zoveel mogelijk te laten ontspannen. Ik merkte al snel dat dit veel meer effect had. En ook op de lange termijn.

Een kat die namelijk tegen zijn zin in vastgehouden wordt, zal de volgende keer in de trimsalon nog meer gestresst raken. Zelfs thuis heeft hij dan nog last van stresshormonen in zijn lichaam. Als ik de kat op mijn manier behandel, dan is er minder tot geen stress. Thuis, na de behandeling, had de kat nergens last van en de volgende keer in de trimsalon is hij veel relaxter.

 

Jij kunt ook leren hoe je je kat kunt kammen

en hoe je dit doet met respect voor de gevoelens en emotie van je kat. Het is belangrijk dat je beseft hoe het voor de kat is. Je kat begint jou helemaal te vertrouwen en daarom wil jij niets doen wat hij niet wil. Door stap voor stap zijn vertrouwen te winnen kun je er uiteindelijk voor zorgen dat je kat zich door jou laat kammen en het zelfs lekker gaat vinden. Van nu af aan zal hij als een blije, mooie en vooral gezonde kat rondrennen zonder die nare klitten.

Elke kat verdient een gezonde vacht

Hoe doe je dat?

 

Met een heel simpel stappenplan dat je online volgt. Lekker thuis in de omgeving van je kat. Je krijgt 8 weken lang alle informatie en begeleiding om steeds een stap verder te komen. Elke week ontvang je een les met een opdracht, die je in je eigen tempo en dat van je kat kunt uitvoeren.

 

 • Je gaat de oorzaak achterhalen waarom je kat niet gekamd wil worden.
 • Je ontdekt hoe je kat leert en hoe je dit kunt gebruiken bij het aanleren.
 • Je gaat de lichaamstaal van je kat begrijpen en stresssignalen herkennen.
 • Met al deze kennis ga je in slechts 7 stappen je kat leren gekamd te worden,
 • met behulp van een duidelijk stappenplan vol uitleg en heel veel video’s met voorbeelden.

Dus wil jij graag:

 

 • zonder problemen je kat kammen?
 • de relatie met je kat verbeteren?
 • je kat beter begrijpen?
 • dat je kat je helemaal vertrouwd?
 • begeleiding van een ervaren kattendeskundige?
 • geen zorgen meer over de vacht en huid van je kat?
 • een blije kat die er ook nog eens prachtig uitziet?
 • ook nog eens geld besparen op trimsalon of dierenarts?

Dan is dit programma echt iets voor jou!

Wat anderen zeggen over dit programma

Ik vind het programma geweldig!!

De opbouw is heel goed. De eerste les geeft een overzicht van wat we allemaal kunnen verwachten en hoe het opgebouwd moet gaan worden. Het herkennen van lichaamstaal, stresssignalen en een achtergrond zijn uiteraard een eerste vereiste.

Het is heel goed dat er telkens een week tussen de lessen zit, anders, en daar ben ik van overtuigd, ga je toch te snel de volgende stap proberen. Liever een paar dagen langer op hetzelfde level blijven en verder kunnen, dan te snel verder gaan en stappen terug moeten gaan. Daar heeft de kat niets aan en als eigenaar is dat ook weer een domper.

Ik ben serieus onder de indruk van de vorderingen die Ziggy heeft gemaakt de afgelopen weken. Ik heb vandaag z’n broekje kunnen kammen, wat tot voor de training absoluut onmogelijk was. Ramona

Zeer goede cursus voor jou en je kat. Mijn kat was niet te kammen, maar door de opbouw en duidelijke uitleg van de cursus gaat het nu goed.

De opbouw van de cursus is erg duidelijk en het is zeker een aanrader! Angelique

Vinny ging op zijn rug liggen en liet toe dat ik hem op zijn buik aaide. Wauw!

Goede lessen, prima ondersteunend materiaal! Carolien

JA! Ik doe mee!

Betalen in 2 of 3 termijnen is mogelijk. Neem hiervoor even contact op.
kam blauw
Voor het kammen heb je een juiste kam nodig. Kammen met de verkeerde kam kan er voor zorgen
dat de kat het niet prettig vindt of je kunt de vacht beschadigen.

Een metalen kam met grove tanden is de beste kam om te gebruiken.
Wil je deze kam gelijk aanschaffen?
Na aanmelding ontvang je een kortingscode waarmee je maar liefst 50% korting op deze kam krijgt (excl. verzendkosten).

Veelgestelde vragen

Wanneer start het programma?
Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je direct toegang tot de eerste les en kunt je direct aan de slag. Maar het is aan jou wanneer je daadwerkelijk begint.
Hoe lang duurt het programma?
Gedurende 8 weken ontvang je wekelijks een les. Maar je bepaalt zelf het tempo waarin je het programma volgt. Het hangt vooral af van je kat. Het is belangrijk dat je elke stap goed kunt uitvoeren voordat je verder gaat naar de volgende stap. Je blijft voor altijd toegang houden tot al het materiaal, dus je mag alle tijd nemen die je nodig hebt.
Is het programma geschikt voor iedereen met een kat die niet gekamd wil worden?
Ja. Maar het is belangrijk dat je gemotiveerd bent om het programma exact te volgen en niet te snel te willen gaan als je kat er meer tijd voor nodig heeft.
Ik ben niet zo handig met de computer. Is het programma dan wel goed te volgen?
Het programma is heel eenvoudig te volgen. Je hoeft alleen maar op linkjes te klikken die je krijgt toegestuurd. Voor vragen ben ik altijd bereikbaar en ik help je op weg.
Wat is een online community?
Dit is een geheime Facebookgroep waar alle deelnemers van het programma inzitten en waar je vragen kunt stellen en ervaringen kunt uitwisselen met elkaar. Je kunt elkaar helpen en stimuleren. Je kunt filmpjes en foto’s plaatsen en je vorderingen laten zien als je dat wilt. Dit is geheel vrijblijvend, maar het werkt erg motiverend als je hier actief aan deelneemt.
Wat is een wekelijks Q&A?
Dit is het vraag en antwoord (question en answer) moment. In de online community kun je elke week op een vaste dag vragen stellen waarop ik je persoonlijk antwoord geef, zodat je direct weer verder kunt.
Wat houdt 2 x een uur live sessie in bij het VIP Programma?
Je krijgt persoonlijke coaching van mij via Skype. Ik help je hier met al je vragen en je kunt eventueel laten zien hoe je bepaalde dingen uitvoert.  Je kunt er ook voor kiezen om hier op locatie te komen. Je mag dan je kat meenemen als je dat graag wilt.
Ik vind het best een investering. Waarom zou ik dit programma volgen?
Bedenk dat je investeert in de gezondheid van je kat. Een vacht die niet goed bijgehouden kan worden en waar klitten in ontstaan zorgen ervoor dat je kat pijn en ongemak heeft en kunnen zelfs de huid beschadigen. Dit kan infecties veroorzaken of erger. Daarnaast ga je direct kosten besparen op de trimsalon of dierenarts. Je hebt dus al snel deze investering terugverdient en je bespaart geld in de toekomst.

Pin It on Pinterest