Wil je zelf de vacht van je kat in goede conditie houden?

   

Maar het lukt het je niet, want

• je kat heeft zo veel haar dat je er niet doorkomt
• je kat krijgt steeds weer klitten
• je kat wil helemaal niet gekamd worden
• je kat wil niet dat je aan zijn buik komt

Wil jij dolgraag leren hoe je met jouw probleem aan de slag kan, zodat jij voortaan de vacht van je kat optimaal in conditie kunt houden?

Meld je dan aan voor een workshop.

De workshop is geschikt voor je als je wilt leren
• hoe je jouw kat kunt leren gekamd te worden
• hoe je rustig en geduldig met je kat kunt omgaan
• niet bang te zijn voor je kat als je zijn vacht wilt verzorgen
• welke materialen geschikt zijn voor de vachtverzorging

Wil jij alle basis leren over hoe je beter de vacht van je kat kunt onderhouden?
Meld je dan aan voor de groepsworkshop.

Wil jij meer aandacht voor de specifieke problemen van jouw kat of is jouw kat te stressgevoelig voor de groepsworskhop?
Meld je dan aan voor de 1 op 1 workshop.

Wat kun je verwachten van de groepsworkshop?

Theorie (ca. 1 uur)
• Vacht en huidproblemen van de kat.
Hoe voorkom je vacht- en huidproblemen en hou je de vacht in goede conditie?
Hierbij wordt tevens besproken welke materialen geschikt zijn en hoe je deze correct gebruikt.
• Hoe ga je om met je een kat tijdens de vachtverzorging? Waarom gromt en slaat mijn kat? Hoe herken ik stress bij mijn kat?
Er wordt er uitleg gegeven over het herkennen van bepaald kattengedrag en hoe je door rustig en geduldig te zijn je kat kunt laten meewerken.

Praktijk (ca. 2 uur)
Er wordt met een voorbeeldkat een demonstratie gegeven. Hierbij worden o.a. de specifieke technieken getoond, gebruik van materiaal uitgelegd en hoe je diverse soorten klitten verwijderd. Indien je een eigen kat meeneemt kun je hierna zelf aan de slag of je kijkt mee bij een andere kat. Tijdens het praktijkgedeelte krijg je de mogelijkheid om specifieke vachtproblemen van je eigen kat aan te pakken met mijn ondersteuning.
Belangrijk: neem alleen je kat mee als je zeker weet dat hij niet stressgevoelig is.

Maximaal aantal deelnemers: 15
Maximaal aantal katten: 6

Locatie: Kattenhotel De Vuursche – Lage Vuursche

 

Datum: Najaar 2018
Inloop: 13.00 uur met koffie/thee en wat lekkers
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.30 uur

 

Tijdens het praktijkgedeelte worden de katten in een aparte ruimte behandeld om de katten zo min mogelijk stress te bezorgen. Daarnaast wordt het aantal deelnemers verdeeld over twee groepen met ieder 1 kat. Hierdoor is er voldoende gelegenheid om met een kat aan de slag te gaan of om mee te kijken bij een andere kat.

Meenemen:
Je eigen borstels/kammen en in overleg je eigen kat. Als je kat mee mag, neem dan ook zijn/haar eigen kleedje of mandje mee. Er is een aparte rustruimte voor de kat aanwezig.

Groepsworkshop 47 euro per persoon inclusief presentje en korting op materiaal

Wat kun je verwachten van de 1 op 1 workshop?

De workshop bestaat uit een deel theorie, maar is voornamelijk praktijkgericht. Bij deze workshop kijken we specifiek naar het gedrag en de vacht van jouw eigen kat.

Theorie (ca. 30 min.)
• Hoe voorkom je vacht- en huidproblemen en hou je de vacht in goede conditie?
• Hoe leer je je kat gekamd te worden? Hoe hou je jouw kat vast tijdens de vachtverzorging? Hoe herken je stress bij je kat?
Er wordt er uitleg gegeven over kattengedrag en hoe je door rustig en geduldig te zijn je kat kunt laten meewerken.

Praktijk (ca. 90 min.)
Er wordt uitleg gegeven hoe je de vacht van jouw eigen kat het best behandeld. Hierbij wordt geleerd hoe je je kat rustig kunt houden, gebruik van materiaal uitgelegd en hoe diverse soorten klitten verwijderd kunnen worden. Hierna ga je het geleerde zelf toepassen op je eigen kat met mijn ondersteuning.

Locatie: PUUR Kattentrimsalon – Weesp

Datum: in overleg
Duur:  2 uur met koffie/thee en wat lekkers

1 op 1 workshop 97 euro per persoon. Je ontvangt bij deze workshop de must-have kam om de vacht van je kat te onderhouden ter waarde van 10 euro GRATIS.

Ik heb recentelijk een workshop over vachtverzorging gevolgd. Ik had een van mijn Maine Coons meegenomen. Omdat ik al meer dan 40 jaar katten in huis heb was ik niet zeker of ik iets nieuws zou leren. Maar de locatie, de presentatie, de hands-on was zo goed opgezet dat ik weer een frisse blik heb betreffende de aanpak. Nagels knippen is nog problematisch, maar we werken er aan. Ik heb echt genoten van de hele middag. Carla Harris

Bij de workshop vachtverzorging heb ik bij het theoriegedeelte veel geleerd. Tijdens de praktijk was er voldoende aandacht voor de katten en ondersteuning. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik had mijn kat meegenomen en kan nu zelfs mijn kat kammen wat voorheen niet lukte. Freekje Bär

Bij de workshop vachtverzorging was het theoriegedeelte goed opgebouwd en het was een rustige, duidelijke presentatie. Tijdens het praktijkgedeelte werd veel uitleg gegeven op persoonlijke kattenvragen. De workshop heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Na 40 jaar katten hebben wij toch nog nieuwe inzichten opgedaan. Max en Inge van Eimeren

Sinds anderhalf jaar heb ik er twee huisgenootjes bij:  broer en zus Heilige Birmaan. Hiervoor heb ik nooit katten gehad, dus dat hield voor mij een leerproces in met betrekking tot de verzorging.  Daar maak ik dan ook graag een soort hobby van, veel lezen op internet, en veel vragen aan bevriende kattenbezitters …..
Over kattenvachtjes kon ik echter weinig vinden, buiten dat je langharige katten regelmatig moet borstelen.  Trial en error dus, inmiddels ligt er een aardige verzameling kammen en borstels in het mandje.  Bij toeval zag ik de aankondiging van de workshop Vachtverzorging van kattentrimster Ingrid Legué.  Dat leek mij bijzonder interessant, dus gauw opgegeven.

De workshop bleek een schot in de roos. Ingrid begint met een theoriegedeelte, waarin ze uitleg geeft over de verschillende “soorten “ vachten,  problemen zoals klitten, technieken en materiaal. Maar wat het juist extra interessant maakte was dat ze ook uitgebreid vertelt over het gedrag van katten die geborsteld of getrimd moeten worden. Niet iedere kat laat het gedwee toe, en hoe ga je daar mee om?  Mijn eigen katten bijvoorbeeld zijn redelijk goed te borstelen, tot ze het opeens zat zijn. En dan is het ook meteen klaar.

Voor het praktijkgedeelte hadden enkele deelnemers hun eigen hun kat mee mogen nemen. Er was een langharige kat bij met enkele flinke klitten. Ingrid liet goed zien hoe je dit moest oplossen. Ik lette vooral ook op hoe ze de kat vasthield en op zijn gemak stelde. Ik zag geduld, weinig dwang en veel respect voor het gevoel van de kat. Dat spreekt mij erg aan. Ook de vacht van een korthaar kwam aan de beurt en met name de kamtechniek (met kleine stukjes tegelijk) was voor mij iets nieuws. Haar handigheid heb ik helaas niet, dat leer je door het te doen.
Een welbestede middag, en met (eindelijk) de juiste kam in mijn bezit ging ik huiswaarts .… Monique, Doorn

Pin It on Pinterest