Wil je zelf de vacht van je kat in goede conditie houden?

   

Maar het lukt het je niet, want

 • je kat heeft zo veel haar dat je er niet doorkomt
 • je kat krijgt steeds weer klitten, die je er niet uitkrijgt
 • je kat wil helemaal niet gekamd worden door jou
 • je kat wil niet dat je aan zijn buik komt

Wil jij dolgraag leren hoe je met jouw probleem aan de slag kan? Bij de workshop vachtverzorging krijg je de kennis en leer je alle vaardigheden, zodat je voortaan de vacht van je kat optimaal in goede conditie kan houden.

De workshop is geschikt voor je als je wilt leren

 • hoe je de vacht van je kat goed kunt onderhouden, zodat klitten en vilt voorkomen worden
 • hoe je door rustig en geduldig met je kat te zijn hem kunt leren gekamd te worden, ook op die moeilijke plekken
 • hoe je klitten kunt verwijderen zonder de kat pijn te doen
 • welke materialen geschikt zijn voor de vachtverzorging en hoe je deze gebruikt
Wil jij dus leren hoe je beter de vacht van je kat kunt onderhouden? En hoe je dat doet met respect voor de gevoelens en emotie van je kat? Meld je dan aan voor de groepsworkshop.
Wil jij meer persoonlijke aandacht en aan de slag met specifieke vacht- of gedragsproblemen van jouw kat? Of wil je jouw kat graag meenemen naar de workshop, maar is hij/zij te stressgevoelig voor een groepsworkshop? Meld je dan aan voor de 1 op 1 workshop.

 

Wat ga je leren bij de groepsworkshop?

 

Theorie (ca. 1 uur)

 • Uitleg verschillende soorten vachten
 • Verzorging nagels
 • Hoe verwijder en voorkom je klitten en vilt
 • Vachtproblemen
 • Uitleg materialen
 • Lichaamstaal

 

Praktijk (ca. 2 uur)

 • Demonstratie met een voorbeeldkat
 • Uitleg speciale technieken, gebruik van materiaal en hoe je diverse soorten klitten verwijdert
 • Zelf aan de slag met je een eigen kat en/of meekijken bij een andere kat
 • Mogelijkheid om specifieke (vacht)problemen van je eigen kat aan te pakken met mijn ondersteuning
  Belangrijk: neem alleen je kat mee als je zeker weet dat hij niet stressgevoelig is.

 

We werken in een kleine gezellige groep,  dus alle aandacht voor jou en je kat. Zonder kat ben je ook van harte welkom. Niet elke kat vindt het namelijk fijn om te reizen. Je leert dan net zo veel en dat kun je thuis rustig in praktijk brengen.

Maximaal aantal deelnemers: 15
Maximaal aantal katten: 6

 

Datum en locatie

Datum: Zaterdag april 2019 (exacte datum nog niet bekend – meld je nu vast aan met vroegboekkorting)
Inloop: 13.00 uur met koffie/thee en wat lekkers
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.30 uur

 

Locatie:   OAZ gebouw, J.A. Fijnvandraatlaan 2,  Weesp

Gratis parkeren.

 

Zowel tijdens het theorie- als praktijkgedeelte zitten de katten in een aparte ruimte om de katten zo min mogelijk stress te bezorgen. Er is er tijdens de praktijk gelegenheid om met je eigen kat aan de slag te gaan en je kunt bij alle katten meekijken. Er wordt per keer maar 1 kat op tafel gezet, zodat de katten elkaar niet zien.

 

Wat moet je meenemen?
Je eigen borstels/kammen en na overleg je eigen kat. Er is een aparte ruimte voor de katten aanwezig. Als je kat mee mag, neem dan een grote reismand of bench mee met een eigen kleedje of mandje, een bakje voor water en een klein kattenbakje. Heb je een hele open bench, neem dan ook een deken of laken mee om deze af te schermen,

 

59 euro per persoon inclusief presentje en korting op materiaal.  Schrijf je nu al in en krijg vroegboekkorting. Geen 59 maar 47 euro!

Wat ga je leren bij de 1 op 1 workshop?

 

De workshop bestaat uit een deel theorie, maar is voornamelijk praktijkgericht. Bij deze workshop kijken we specifiek naar het gedrag en de vacht van jouw eigen kat.   Theorie (ca. 30 min.)

 • Hoe voorkom je vacht- en huidproblemen bij jouw kat en hou je de vacht in goede conditie?
 • Hoe leer je je kat gekamd te worden?
 • Hoe herken je stress bij je kat? Er wordt er uitleg gegeven over kattengedrag en hoe je door rustig en geduldig te zijn je kat kunt laten meewerken.

Praktijk (ca. 90 min.)

 • Er wordt uitleg gegeven hoe je de vacht van jouw eigen kat het best verzorgt
 • Je leert hoe je je kat zonder vasthouden kunt kammen
 • Je krijgt uitleg over het gebruik van de diverse materialen
 • je krijgt uitleg hoe je klitten verwijdert en vilt voorkomt

Je gaat met het geleerde aan de slag met je eigen kat met mijn persoonlijke ondersteuning.

 

Datum en locatie

 

Datum: in overleg

Duur:  2 uur met koffie/thee en wat lekkers

Locatie:   PUUR Kattentrimsalon – Weesp

Gratis parkeren.

 

107 euro per persoon inclusief dé kam om de vacht van je kat te onderhouden ter waarde van 10 euro.

Voorwaarden van deelname:

 • Je aanmelding is definitief na bevestiging van aanmelding en ontvangst factuur. Je krijgt 7 dagen de gelegenheid om de betaling in orde te maken. Wacht niet te lang, want vol=vol.
 • Katten dienen vlo- en parasietvrij te zijn om aan deze workshop te kunnen deelnemen. Indien zij hier niet aan voldoen, kunnen zij geweigerd worden.
 • Bij annulering tot 48 uur voor het tijdstip van de afspraak krijg je 50% van de kosten terug.
 • Bij annulering korter dan 48 uur voor het afgesproken tijdstip of absentie is geen restitutie mogelijk. Uiteraard valt overmacht hier niet onder.
Ik heb recentelijk een workshop over vachtverzorging gevolgd. Ik had een van mijn Maine Coons meegenomen. Omdat ik al meer dan 40 jaar katten in huis heb was ik niet zeker of ik iets nieuws zou leren. Maar de locatie, de presentatie, de hands-on was zo goed opgezet dat ik weer een frisse blik heb betreffende de aanpak. Nagels knippen is nog problematisch, maar we werken er aan. Ik heb echt genoten van de hele middag. Carla Harris

Bij de workshop vachtverzorging heb ik bij het theoriegedeelte veel geleerd. Tijdens de praktijk was er voldoende aandacht voor de katten en ondersteuning. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik had mijn kat meegenomen en kan nu zelfs mijn kat kammen wat voorheen niet lukte. Freekje Bär

Bij de workshop vachtverzorging was het theoriegedeelte goed opgebouwd en het was een rustige, duidelijke presentatie. Tijdens het praktijkgedeelte werd veel uitleg gegeven op persoonlijke kattenvragen. De workshop heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Na 40 jaar katten hebben wij toch nog nieuwe inzichten opgedaan. Max en Inge van Eimeren

Sinds anderhalf jaar heb ik er twee huisgenootjes bij:  broer en zus Heilige Birmaan. Hiervoor heb ik nooit katten gehad, dus dat hield voor mij een leerproces in met betrekking tot de verzorging.  Daar maak ik dan ook graag een soort hobby van, veel lezen op internet, en veel vragen aan bevriende kattenbezitters ….. Over kattenvachtjes kon ik echter weinig vinden, buiten dat je langharige katten regelmatig moet borstelen.  Trial en error dus, inmiddels ligt er een aardige verzameling kammen en borstels in het mandje.  Bij toeval zag ik de aankondiging van de workshop Vachtverzorging van kattentrimster Ingrid Legué.  Dat leek mij bijzonder interessant, dus gauw opgegeven. De workshop bleek een schot in de roos. Ingrid begint met een theoriegedeelte, waarin ze uitleg geeft over de verschillende “soorten “ vachten,  problemen zoals klitten, technieken en materiaal. Maar wat het juist extra interessant maakte was dat ze ook uitgebreid vertelt over het gedrag van katten die geborsteld of getrimd moeten worden. Niet iedere kat laat het gedwee toe, en hoe ga je daar mee om?  Mijn eigen katten bijvoorbeeld zijn redelijk goed te borstelen, tot ze het opeens zat zijn. En dan is het ook meteen klaar. Voor het praktijkgedeelte hadden enkele deelnemers hun eigen hun kat mee mogen nemen. Er was een langharige kat bij met enkele flinke klitten. Ingrid liet goed zien hoe je dit moest oplossen. Ik lette vooral ook op hoe ze de kat vasthield en op zijn gemak stelde. Ik zag geduld, weinig dwang en veel respect voor het gevoel van de kat. Dat spreekt mij erg aan. Ook de vacht van een korthaar kwam aan de beurt en met name de kamtechniek (met kleine stukjes tegelijk) was voor mij iets nieuws. Haar handigheid heb ik helaas niet, dat leer je door het te doen. Een welbestede middag, en met (eindelijk) de juiste kam in mijn bezit ging ik huiswaarts .… Monique, Doorn

Pin It on Pinterest