Wil je zelf de vacht van je kat in goede conditie houden?

   

Maar het lukt het je niet, want

 • je kat heeft zo veel haar dat je er niet doorkomt
 • je kat krijgt steeds weer klitten
 • je kat wil helemaal niet gekamd worden
 • je kat wil niet dat je aan zijn buik komt

Wil jij dolgraag leren hoe je met jouw probleem aan de slag kan, zodat jij voortaan de vacht van je kat optimaal in conditie kunt houden?

Meld je dan aan voor een workshop vachtverzorging.

De workshop is geschikt voor je als je wilt leren

 • hoe je de vacht van je kat goed kunt onderhouden
 • hoe je door rustig en geduldig met je kat te zijn hem kunt leren gekamd te worden
 • hoe je klitten kunt verwijderen en voorkomen
 • welke materialen geschikt zijn voor de vachtverzorging en hoe je deze gebruikt

Wil jij alle basis leren over hoe je beter de vacht van je kat kunt onderhouden?
Meld je dan aan voor de groepsworkshop.

Wil jij meer aandacht voor de specifieke problemen van jouw kat? Of wil je jouw kat graag meenemen naar de workshop, maar is hij/zij te stressgevoelig voor een groepsworskhop?
Meld je dan aan voor de 1 op 1 workshop.

Wat kun je verwachten van de groepsworkshop?

Theorie (ca. 1 uur)

 • Uitleg verschiillende soorten vachten
 • Verzorging nagels
 • Hoe verwijder je klitten
 • Hoe voorkom je klitten
 • Vachtproblemen
 • Uitleg materialen
 • Lichaamstaal

Praktijk (ca. 2 uur)

 • Demonstratie met een voorbeeldkat
 • Uitleg van specifieke technieken, gebruik van materiaal en hoe je diverse soorten klitten verwijderd
 • Zelf aan de slag met je een eigen kat en meekijken bij een andere kat
 • Tijdens het praktijkgedeelte krijg je de mogelijkheid om specifieke vachtproblemen van je eigen kat aan te pakken met mijn ondersteuning
  Belangrijk: neem alleen je kat mee als je zeker weet dat hij niet stressgevoelig is.

Maximaal aantal deelnemers: 15
Maximaal aantal katten: 6

Locatie: OAZ gebouw, J.A. Fijnvandraatlaan 2,  Weesp

Gratis parkeren.

Datum: Zaterdag 10 november 2018
Inloop: 13.00 uur met koffie/thee en wat lekkers
Aanvang: 13.30 uur
Einde: 16.30 uur

 

Zowel tijdens het theorie- als praktijkgedeelte zitten de katten in een aparte ruimte om de katten zo min mogelijk stress te bezorgen. Er is er tijdens de praktijk gelegenheid om met je eigen kat aan de slag te gaan en je kunt bij alle katten meekijken. Er wordt per keer maar 1 kat op tafel gezet, zodat de katten elkaar niet zien.  

Meenemen:
Je eigen borstels/kammen en na overleg je eigen kat. Er is een aparte ruimte voor de katten aanwezig. Als je kat mee mag, neem dan een grote reismand of bench mee met een eigen kleedje of mandje, een bakje voor water en een klein kattenbakje. Heb je een hele open bench, neem dan ook een deken of laken mee om deze af te schermen,

Groepsworkshop 47 euro per persoon inclusief presentje en korting op materiaal.

Wat kun je verwachten van de 1 op 1 workshop?

De workshop bestaat uit een deel theorie, maar is voornamelijk praktijkgericht. Bij deze workshop kijken we specifiek naar het gedrag en de vacht van jouw eigen kat.

Theorie (ca. 30 min.)

 • Hoe voorkom je vacht- en huidproblemen en hou je de vacht in goede conditie?
 • Hoe leer je je kat gekamd te worden?
 • Hoe herken je stress bij je kat?
  Er wordt er uitleg gegeven over kattengedrag en hoe je door rustig en geduldig te zijn je kat kunt laten meewerken.

Praktijk (ca. 90 min.)

 • Er wordt uitleg gegeven hoe je de vacht van jouw eigen kat het best verzorgd
 • Je leert hoe je je kat rustig kunt houden
 • Uitleg van gebruik van de diverse materialen
 • Uitleg hoe je klitten verwijdert en voorkomt

Je gaat met het geleerde aan de slag met je eigen kat met mijn persoonlijke ondersteuning.

 

Locatie: PUUR Kattentrimsalon – Weesp

Datum: in overleg
Duur:  2 uur met koffie/thee en wat lekkers

1 op 1 workshop 97 euro per persoon. Je ontvangt bij deze workshop de must-have kam om de vacht van je kat te onderhouden ter waarde van 10 euro GRATIS.

Ik heb recentelijk een workshop over vachtverzorging gevolgd. Ik had een van mijn Maine Coons meegenomen. Omdat ik al meer dan 40 jaar katten in huis heb was ik niet zeker of ik iets nieuws zou leren. Maar de locatie, de presentatie, de hands-on was zo goed opgezet dat ik weer een frisse blik heb betreffende de aanpak. Nagels knippen is nog problematisch, maar we werken er aan. Ik heb echt genoten van de hele middag. Carla Harris

Bij de workshop vachtverzorging heb ik bij het theoriegedeelte veel geleerd. Tijdens de praktijk was er voldoende aandacht voor de katten en ondersteuning. De workshop heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik had mijn kat meegenomen en kan nu zelfs mijn kat kammen wat voorheen niet lukte. Freekje Bär

Bij de workshop vachtverzorging was het theoriegedeelte goed opgebouwd en het was een rustige, duidelijke presentatie. Tijdens het praktijkgedeelte werd veel uitleg gegeven op persoonlijke kattenvragen. De workshop heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Na 40 jaar katten hebben wij toch nog nieuwe inzichten opgedaan. Max en Inge van Eimeren

Sinds anderhalf jaar heb ik er twee huisgenootjes bij:  broer en zus Heilige Birmaan. Hiervoor heb ik nooit katten gehad, dus dat hield voor mij een leerproces in met betrekking tot de verzorging.  Daar maak ik dan ook graag een soort hobby van, veel lezen op internet, en veel vragen aan bevriende kattenbezitters …..
Over kattenvachtjes kon ik echter weinig vinden, buiten dat je langharige katten regelmatig moet borstelen.  Trial en error dus, inmiddels ligt er een aardige verzameling kammen en borstels in het mandje.  Bij toeval zag ik de aankondiging van de workshop Vachtverzorging van kattentrimster Ingrid Legué.  Dat leek mij bijzonder interessant, dus gauw opgegeven.

De workshop bleek een schot in de roos. Ingrid begint met een theoriegedeelte, waarin ze uitleg geeft over de verschillende “soorten “ vachten,  problemen zoals klitten, technieken en materiaal. Maar wat het juist extra interessant maakte was dat ze ook uitgebreid vertelt over het gedrag van katten die geborsteld of getrimd moeten worden. Niet iedere kat laat het gedwee toe, en hoe ga je daar mee om?  Mijn eigen katten bijvoorbeeld zijn redelijk goed te borstelen, tot ze het opeens zat zijn. En dan is het ook meteen klaar.

Voor het praktijkgedeelte hadden enkele deelnemers hun eigen hun kat mee mogen nemen. Er was een langharige kat bij met enkele flinke klitten. Ingrid liet goed zien hoe je dit moest oplossen. Ik lette vooral ook op hoe ze de kat vasthield en op zijn gemak stelde. Ik zag geduld, weinig dwang en veel respect voor het gevoel van de kat. Dat spreekt mij erg aan. Ook de vacht van een korthaar kwam aan de beurt en met name de kamtechniek (met kleine stukjes tegelijk) was voor mij iets nieuws. Haar handigheid heb ik helaas niet, dat leer je door het te doen.
Een welbestede middag, en met (eindelijk) de juiste kam in mijn bezit ging ik huiswaarts .… Monique, Doorn

Pin It on Pinterest